WZÓR POLITYKI PRYWATNOŚCI

 

Dbamy o Twoją prywatność. Zbieramy i przetwarzamy Twoje dane tylko i wyłącznie, jeżeli jest to konieczne do prawidłowego świadczenia usługi.

 

Zgodnie z RODO, poniżej przedstawiamy Ci zasady przetwarzania danych stosowane przez Administratora.

 

Administrator danych

 

Nadzeya Magiera Helix,  01-728 Warszawa, Powązkowska 68/24 sales@helixpoland.com.pl

 

W jakim celu zbieramy Twoje dane?

 

Twoje dane przetwarzane są w celu:

1)        wysyłki newslettera, w tym informacji o usługach, produktach, promocjach, nowych wpisach na blogu.

Dane będą przetwarzane w oparciu o uzasadniony interes Administratora w celu marketingu produktów i usług Administratora (art. 6 lit. f RODO).

Twoje dane będą przetwarzane nie dłużej niż do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu, cofnięcia zgody (art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną) lub ustania celu biznesowego – w zależności od tego, co nastąpi wcześniej.

Do celów komunikacji handlowej, potrzebujemy Twojej zgody zgodnie z art. 10 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną. Możesz ją w każdej chwili wycofać kontaktując się z nami w sposób wskazany w pkt 1.

2) komunikacji z Tobą, w tym udzielenia odpowiedzi na pytanie przekazane przez Ciebie przez formularz kontaktowy, wiadomość e-mail, Messenger, itp;

Dane będą przetwarzane w oparciu o uzasadniony interes Administratora w postaci komunikacji z użytkownikami strony. Twoje dane będą przetwarzane nie dłużej niż do czasu wniesienia przez Ciebie sprzeciwu lub ustania celu biznesowego. Dbamy o to  by Twoje dane były przetwarzane nie dłużej niż do końca roku, w którym nastąpiło czytelne zakończenie korespondencji z Tobą, a po tym czasie mogą być przetwarzane przez okres przedawnienia ewentualnych roszczeń.

          3) wykonanie zleceń związanych z wprowadzeniem Twoich produktów na rynki eksportowe.

Komu przekazujemy Twoje dane?

Przekazujemy Twoje dane innym podmiotom tylko wtedy gdy jest to niezbędne. W razie potrzeby, Twoje dane mogą być przekazane:

1)         Mailerlite

2)         G Suit

3)         Biuro księgowe Edyta Żurawska

1.           

Czy przekazujemy Twoje dane poza UE?

Co do zasady dane nie będą przekazywane poza obszar EOG. W sytuacji gdy jednak będą przekazane poza EOG, nastąpi to w oparciu o Twoją zgodę, standardowe klauzule umowne lub w oparciu o inne zabezpieczenia przewidziane RODO,

Jakie prawa Ci przysługują?

W związku z RODO, przysługuje ci prawo:

●      dostępu do swoich danych osobowych;

●      sprostowania danych osobowych;

●      usunięcia danych osobowych;

●      ograniczenia przetwarzania danych osobowych;

●      sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych;

●      przenoszenia danych osobowych,

Wysyłka newslettera (zgodnie  z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną) wymaga Twojej zgody, którą możesz w każdej chwili cofnąć wysyłając prośbę w tym zakresie.

Jeżeli uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z obowiązującym prawem, przysługuje Ci skarga do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. W takim przypadku zachęcam jednak do wcześniejszego kontaktu ze mną celem wyjaśnienia swoich wątpliwości.

Czy podanie danych jest konieczne?

 

1.          Podanie danych jest dobrowolne. W przypadku gdy nie zostanie podany adres e-mail, newsletter nie będzie mógł być wysyłany.

Czy Twoje dane są profilowane?

2.          Twoje dane nie są profilowane/są profilowane.

Przepisy prawa obowiązujące w zakresie Polityki prywatności

W sprawach nieuregulowanych stosuje się właściwe przepisy prawa polskiego i europejskiego, w tym w szczególności RODO

Inspektor Ochrony Danych

brak

Polityka plików cookies

Administrator stosuje technologie obserwujące działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Strony:

●     Piksel konwersji Facebooka – w celu zarządzania reklamami na Facebooku i prowadzenia działań remarketingowych,

●     kod Google Analytics – w celu analizy statystyk Strony. Google Analytics korzysta z własnych plików cookies do analizowania działań i zachowań Użytkowników Strony. Pliki te służą do przechowywania informacji, np. z jakiej strony Użytkownik trafił na bieżącą stronę internetową. Pomagają udoskonalić Stronę.

Strona nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Strony i przeznaczone są do korzystania ze Strony. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Pliki cookies wykorzystywane są w celu dostosowania zawartości stron internetowych Strony do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy korzystają ze Strony, co umożliwia ulepszanie jej struktury i zawartości;

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Strony. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Administrator informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Strony.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Powyższe fragmenty polityki Cookies chronione są prawami autorskimi, które przysługują IAB Polska i zostały zaczerpnięte ze strony http://wszystkoociasteczkach.pl/.